ÜDVÖSSÉG HIRDETŐI VALLÁSI EGYESÜLET

Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik...
EGYHÁZ
BEMUTATKOZUNK
EVANGÉLIZÁCIÓS ALKALMAK
ELÉRHETŐSÉGÜNK
FELHÍVÁS ADÓ 1 %
BANKSZÁMLASZÁM
PRÓFÉCIÁK
JÉZUS FELTÁMADÁSA
IMÁDSÁGOK MINDENKINEK
TANÍTÁSOK
VIDEÓ DICSÉRET, TANÍTÁS
IGÉK AZ ÚRTÓL
HÍREINK
INGYENES BIBLIA ISKOLA
ÚJSZÖV. HANGOS BIBLIA
EVA NAGY BUDAPEST
KIADVÁNYAINK

HÍREK
Videó tanítások
- 2014.11.03.

tovább >>

A HONLAPUNKON TALÁLHATÓ VALAMENNYI ÍRÁS, TANÍTÁS SZABADON LETÖLTHETŐ ÉS KINYOMTATHATÓ, TOVÁBBADHATÓ AZ ADATVÉDELMI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN.


IMA AZ ÍTÉLKEZÉSEKRE

A kimondott szavainknak hatalma van, akár életet vagy halált is jelenthetnek egy adott helyzetben. A mai időkben az emberek könnyen megítélik egymást, sőt, divattá vált mások ítélgetése, ha nem állsz az ítélkezők társaságába, félhetsz, hogy kizárnak maguk közül, pedig a Biblia figyelmeztet, hogy minden hiábavaló beszédről számot kell majd adnunk az Úr szent színe előtt, de itt a földön is megfizettünk a meggondolatlanságunkért!

Saját akaratunkkal könnyen ellenőrzés alatt tarthatjuk az érzelmeinket, illetve a szánkat.

Nekünk, szeretettel, hittel és az öröm beszédével kell megtöltenünk a környezetünket, és nem a viszálykodás, ítélkezés, haragszom rád, megítéllek, mert te nem vagy olyan tökéletes, mint „ÉN” de tud csak az Úr volt tökéletes.

Az emberek hajlamosak befolyásolni a környezetüket a saját igazságuk bizonyítására, ezzel pedig rombolást végeznek el az emberek érzelmeiben, életében. A legfontosabb dolog, az Igére figyelmezni. Aki vigyáz a szájára és a nyelvére, életét őrzi meg a nyomorúságtól. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! (Máté 7/1)
----------------------------------------------------------------------

IMA

Atyám a Jézus Krisztus nevében imádkozom, hogy a környezetemnek, a családomnak, és magamnak olyan legyen a beszéde, ami Téged dicsőít. Tölts meg minket a Te Igazságoddal, az Igéddel, amely élő ható és élesebb minden kétélű fegyvernél, és megítéli a szívnek gondolatatit és szándékait. /Zsidó lev. 4/12/

Tégy závárt az ajkakra, melyek ítélkező, közönséges, negatív, sértő, meggondolatlan, szeretetlen, trágár, és irgalom nélküli, őrizz meg, hogy a saját szavaik tőrbe csalják, Te megígérted, aki vigyáz a szájára és a nyelvére, életét őrzi meg a nyomorúságtól.
/PB.21/23/

Jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszakat. De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, amit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján. Mert a mi beszédünkből ismertettünk igaznak, és a mi beszédünkből ismertetünk hamisnak.
/Máté 12/35-37./

Atyám ments meg minket az ítélkezők szájától, kik ők, hogy ítélkeznek? Az Úr mondta; Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek, mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Az Ige szerint: amilyen mértéket használunk másokra, minket is azzal fognak mérni!
(Máté 7/1-2)

Adj Uram megtérést minden ítélkezésből, Isten jósága megtérésre indítsa az embereket. Annakokáért menthetetlen vagy, oh ember, bárki légy, aki ítélsz: mert amiben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat teszed te, aki ítélsz.
(Róma 2/1.)

Változást kérek a szívekbe, a jó irányába, és annak megcselekedésére. A farizeusok külső dolgok alapján ítélték meg az embereket, és azt gondolták joguk van ítéletet hozni mások felett, ami még rosszabb volt, hogy olyan dolgok miatt ítéltek meg embereket, amelyeket saját maguk is elkövettek!
Mi ne tegyük ezt!
Uram a szeretet minden vétket elfedez, adj megtérést a szívekbe, hogy megbánják bűneiket, és megértsék, nincs joguk megítélni másokat, amíg nem hajlandók beismerni az igazságot saját magukkal szemben, amiről azt gondolják, az ő bűnük felszínes és csekély, ezért felszínesen is bánnak vele.

Azt gondolod oh ember, aki megítéled azokat, akik ilyeneket cselekszenek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét? Mert az Isten előtt nincs személyválogatás./ Róma 2/3,11

Így szól az Úr: Egy ellenünk készült fegyver sem lesz jószerencsés, és minden nyelvet, mely ellenünk perbe száll, kárhoztatunk; ez az Úr szolgáinak öröksége, és a mi igazságunk, mely az Úrtól van.
/ Ésaiás 54/17/


Honlapkészítés